OPHØRSUDSALG - SPAR 50 % PÅ ALT SHOP NU! (Ingen fortrydelsesret)

HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

HJEMMETRÆNING OG HJEMMETRÆNINGSUDSTYR ER DET NYE SORT

Hjemmetræning er blevet et hit under Corona nedlukningen, og salget af hjemmetræningsudstyr har formentlig aldrig været højere. Alt tyder på, at træne hjemme er det nye sort, og noget helt nyt som griber om sig, næsten som en ustoppelig bølge.

Men er hjemmetræning nu noget helt nyt? Faktisk ikke. Hjemmetræning var nemlig ganske normal for årtier tilbage, hvor familien hver for sig, eller sammen trænede med forskelligt udstyr, man typisk købte gennem postordrefirmaer.

Så træning hjemme på stuegulvet, eller i garagen er blot vækket til live igen – godt hjulpet af den aktuelle Corona lock down.  

Og umiddelbart er der nok en ret stor sandsynlighed for, at det at træne hjemme er kommet for at blive. I hvert fald for rigtig mange – enten som supplement til det lokale fitnesscenter eller som en erstatning.

Det gode ved det hele er, at du kan få akkurat lige så meget ud af, at træne hjemme, som du kan i fitnesscentret, når blot du investerer lidt i noget kvalitetsudstyr.

VI VAR MERE FYSISK AKTIVE FOR NOGLE ÅRTIER SIDEN

Når man ser 30-40 år tilbage, så var vi danskere generelt mere fysisk aktive i hverdagen. Vi gik eller cyklede typisk, når vi skulle besøge venner og bekendte. Børnene legede i skolegården, og efter skolen blev der sjippet og leget forskellige fysisk aktive lege som eksempelvis ”tag fat” og ”dåseleg”, kørt på rulleskøjter, klatret i træer, og hinket på fortovet.

Rigtig mange voksne havde desuden deres arbejde inden for ”gå afstand”, og bevægede sig derfor fysisk til og fra arbejde på ”gåben” eller på cykel.

Foruden denne almindelige fysiske aktivitet, gik mange desuden til organiseret idræt af forskellig art. Det kunne fx være gymnastik, fodbold, håndbold, badminton osv.

MANGE VAR FYSISK AKTIVE PÅ JOBBET FOR ÅR TILBAGE

Foruden dette havde en meget stor del af befolkningen desuden et arbejde, hvor de var fysik aktive i en eller anden forstand. Og dette gjorde derfor, at de bevægede sig helt automatisk hver dag – og ganske ufrivilligt.

Alt i alt gjorde dette, at det var nemmere, at holde sig slanke og i en god og sund fysisk form. Desuden viser al forskning at det, at være fysisk aktiv også gør os mentalt sunde. Så livsglæde og ”ubekymrethed”, var også mere almindeligt tilbage i eksempelvis 60´erne og 70´erne generelt.

I dag viser statistikkerne, at befolkningen er blevet kraftigt opdelt i 3 segmenter. Det ene segment dyrker rigtig meget motion – for meget vil nogle mene. Det andet dyrker praktisk talt ingen motion. Det betyder at de derfor ikke rigtigt lever op til anbefalingerne om mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen, og høj puls i mindst 20 minutter 2-3 gange om ugen. Det sidste segment er moderat aktive, og dyrker motion lidt on and off, og klarer lige med nød og næppe anbefalingerne, for daglig fysisk aktivitet.

HJEMMETRÆNING VAR GANSKE ALMINDELIGT FOR ÅR TILBAGE

Selv om mange automatisk var meget fysisk aktive for årtier siden, så fandt der desuden ofte en del træning sted hjemme i stuerne. For mange mænds vedkommende i bestræbelserne på at opnå en stærk og atletisk krop (for mænds og drenges vedkommende). Og for kvindernes var det ofte ønsket om, at få en flad mave, flot slank talje og slanke lår.

Armstrækninger hørte ofte til dagens orden, sammen med mavebøjninger. Det var desuden ganske almindeligt i mange hjem, at der fandtes hjemmetræningsudstyr af forskellig art, som flittigt blev brugt.

Hos mændene og drengene var det ofte håndvægte og forskellige slags vægtstænger. Desuden var redskaber som ”bjørnefjeder” og ”expander” almindelige træningsredskaber. Sammen med håndvægtene skulle dette få drengene og deres fædre til at se fitte, attraktive og veltrænede ud.

Hos pigerne og deres mødre var det ofte en ”twister” hvis formål var, at gøre taljen slank for, at opnå den berømte ”timeglasfigur”, samt sjippetov og kondicykel (for dem der havde plads og råd). For dem der ikke havde råd eller den fornødne plads, var det ofte en slags ”gulv-cykel”. Her kunne man sidde i en stol, og dreje rundt på pedaler fastgjort på en pladeanordning, som stod på gulvet.

Desuden fandtes der utallige forskellige former for massageruller i både plastik og træ, hvis primære formål var, at rulle benene slanke og dellerne væk.

HELSECENTRENE TOG OVER FOR HJEMMETRÆNING

I begyndelsen af 70´erne og ikke mindst i 80´erne, skød de såkaldte ”helsecentre” op rundt om i Danmark. I starten var det absolut en lille kerne, der frekventerede disse centre. Men efterhånden blev det mere og mere almindeligt, at den almindelige dansker begyndte, at dyrke styrketræning.

På den måde gled træning i hjemmet stille og roligt til side for egentlige fitnesscentre, hvor alt træningsudstyret var til stede, og i en kvalitet som dengang overgik hjemmetræningsudstyret

UDSTYR TIL HJEMMETRÆNING LEVER I DAG HELT OP TIL DET I FITNESSCENTRENE

I dag er flere end hver 5. dansker medlem i et fitnesscenter, selv om det langt fra er alle medlemmer der bruger deres medlemskab aktivt. Faktisk viste studier på et tidspunkt, at langt de fleste fitnesscentre måtte dreje nøglen rundt og lukke, dersom alle dem der ikke benyttede deres medlemskab, ville opsige det.

Medlemskabet og dermed adgangen til et fitnesscenter giver frihed, så man kan træne når man vil, og tiden lige passer. For rigtig mange giver medlemskabet god samvittighed – også selv om man aldrig får det brugt.

Men for utallige – specielt i perioder med travlhed på jobbet og små børn, kan det være svært at få tid til træning eller i det hele taget at få sig taget sig sammen til, at komme af sted. Der går tid med transport til og fra træning, måske er der fyldt op i centeret, så man ikke altid kan få trænet det, man ønsker, eller den eller de maskiner man plejer at bruge, er ude af drift.

Derfor er rigtig mange begyndt at investere i træningsudstyr til, at kunne træne hjemme. Både som et supplement til træningscenteret, eller ved helt at udskifte det ofte dyre medlemskab med forskellige træningsrekvisitter til hjemmet.

CORONA NEDLUKNINGEN HAR ØGET SALGET AF TRÆNINGSUDSTYR 

Specielt i 2020/2021 har salget af træningsudstyr til hjemmet været i kraftig vækst, og spørgsmålet er om det forsætter, når der bliver normale tider igen. Meget taler for, at danskerne har fået øjnene op for hjemmetræning, og hvor behageligt det er blot, at kunne træne, når tiden lige passer, og træningsudstyret er indenfor rækkevidde.

I modsætning til det udstyr som var tilgængeligt til hverdagstræning i hjemmet for måske 3-4 årtier siden, så er rigtig meget af det hjemmetræningsudstyr man kan få i dag, af meget høj kvalitet.

Selvfølgelig findes der også træningsrekvisitter af ringe kvalitet, men rigtig meget hjemmetræningsudstyr kan fint matche det udstyr, som findes i de etablerede fitnesscentre.

Så hvis du overvejer at komme i gang med at indrette dit eget personlige ”fitnesscenter” hjemme i stuen eller garagen, så er det bare med at komme i gang. I dit eget træningscenter er du også fri for tanken om, at du måske risikerer at blive smittet, med forskellige former for virus og bakterier.

SÅ LIDT PENGE KRÆVER DET FOR AT KOMME I GANG MED AT TRÆNE HJEMME

Selv om der findes mange træningscentre i Danmark, så er tendensen, at de er ejet af store kæder. Dermed er det så som så med konkurrencen og dermed adgangen til et billigt medlemskab.

Et medlemskab i et fitnesscenter koster typisk fra 200 kroner om måneden og opefter. Altså fra 2.400 kroner om året. For de penge kommer du ganske langt i forhold til at indkøbe dit træningsudstyr. Ikke mindst hvis du tænker på det over tid med 2.400 om året, til nyinvestering i udstyr til hjemmetræning.

For ganske få penge – måske 1000 eller lidt mere er du godt i gang, med dit eget træningsudstyr til hjemmetræning. For de relativt små penge kan du eksempelvis både købe en slyngetræner, en træningsmåtte, træningselastik og fx en kettlebell, som er rigeligt til at komme i gang for langt de fleste. Dyrker du yoga eller pilates, vil din investering i udstyr, være endnu lavere.

FÅ DIN EGEN PERSONLIGE TRÆNER PÅ YOUTUBE

Det gode ved det hele er, at du nemt og helt gratis kan finde utallige træningsvideoer på YouTube, som kan vise dig øvelser, og give dig masser af tips og gode råd, hvis du ikke er helt på hjemmebane med at træne hjemme. En god ting er også, at du på den måde kan vælge din egen ”personlige” træner, og skifte ham eller hende ud når du trænger til fornyelse.

Når du har fået indkøbt dit grundudstyr, kan du så hvis dit behov er der, efterfølgende supplere løbende med mere udstyr og købe ind af træningsudstyr, svarende til det beløb, du ellers ville have brugt hver måned på dit medlemskab i fitnesscenteret.

STARTINVESTERING I UDSTYR TIL HJEMMETRÆNING
Hvis du overvejer at komme i gang med at træne hjemme, så er det absolut til at gå til rent økonomisk for langt de fleste. Specielt sammenholdt med hvad et medlemsskab i det lokale fitnesscenter koster på sigt.
 
Har du mulighed for at træne hjemme, så kommer du eksempelvis langt med følgende træningsrekvisitter:
 

SLYNGETRÆNER

Whole body træningsudstyr. Med en slyngetræner kan du stort set træne alt, bryst, ryg, mave, skuldre ben, balder, arme etc. Her er det din vinkel på kroppen i forhold til underlaget der afgør modstanden og dermed belastningen.

PRIS: Ca. 800 kroner for en kvalitets slyngetræner

TRÆNINGSMÅTTE

Træningsmåtte eller yogamåtte afhængig af hvilken type træning du udøver.

PRIS: 200 – 500 kroner afhængig af træningsform

KETTLEBELLS

Kettlebells i forskellige vægtklasser afhængig af hvem du er og din nuværende form.

Kettlebells kan i vid udstrækning anvendes som håndvægte. De egner sig dog ikke godt til fx brysttræning (brystpres, flyes etc.) men er fx formidable til svingøvelser, squats m.v.

Priserne svinger meget og afhænger i stor grad af om vægtene skal bruges professionelt fx i et træningscenter eller til konkurrence eller til dit hjemmetræningsstudie. Desuden er prisen afhængig af hvad den enkelte kettlebell vejer. 

PRIS: 260 kroner og opad

TRÆNINGSELASTIKKER, POWER BANDS OG BOOTY BANDS 

Afhængig af hvad du vil med din træning, så findes der træningselastikker til ethvert formål. Vil du træne tungt er power bands det perfekte elastikredskab. Her kan du i vid udstrækning erstatte håndvægte og kettlebells eller supplere og variere træningen med power bands.

Desuden findes der her booty bands (hip bands, fitness elastikker etc.) som er ideelle til at træne balde- og lårmuskulatur.

Priserne er afhængig af sværhedsgrader og kvalitet.

POWER BANDS: 120 kroner og opad

BOOTY BANDS 

Booty bands kaldes også hip bands og fitness elastikker. Denne type elastikker er perfekte til træning af lår- og baldemuskulaturen.

PRISER: 30 kroner og opad

 

TRÆNINGSELASTIKKER

Træningselastikker ligger ofte i ruller af fx 5,5 meter. Elastikkerne kan anvendes til alle former for træning af samtlige muskler i hele kroppen.

Priserne er afhængig af sværhedsgraden.

PRISER: 100 kroner og opad

ANDRE TYPER TRÆNINGSUDSTYR

Foruden ovennævnte forslag til “startkit” til dit hjemmetræningsstudio så kan du løbende supplere med eksempelvis håndvægte, slam balls, medicinbolde og foam rollers m.v.

Tag et kig på vores store udvalg af træningsudstyr til hjemmetræning på shoppen

Del på Facebook
Del på Mail

Spar 15%

på første køb!

Rabatkode:

velkommenigang

Velkomsttilbuddet kan bruges én gang pr. kunde og kan ikke benyttes sammen med andre rabatkoder og/eller i forvejen nedsatte varer

Har du spørgsmål af nogen art, så er du altid velkommen til at kontakte os.