OPHØRSUDSALG - SPAR 50 % PÅ ALT SHOP NU! (Ingen fortrydelsesret)

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE?

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE?

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE?

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE EGENTLIG?

Biofreeze har i mere end 2 årtier været anvendt til at lindre smerter – både i klinikken fx i forbindelse med forskellige former for manuel terapi ( fysiurgisk massage,  kiropraktik, zoneterapi) som ved udøvelse af sport. Men spørgsmålet er “Hvordan virker Biofreeze”?

 Læs længere nede om den videnskabelige baggrund for virkningen af Biofreeze.

 
Del på Facebook
Del på Mail
MUSKEL- OG LEDSMERTER ER EN FOLKESYGDOM

Der er mange årsager til, at smerter i muskler og led opstår.

Blandt andet vil såvel vedvarende ensformigt og statisk arbejde foran en computer samt hårdt fysisk arbejde, kunne udløse smerter.

Men også deltagelse i sport som ligger tæt på udøverens fysiske formåen, vil over tid kunne medføre smerter.

Disse smerter og ubehag er ganske almindeligt forekommende, og påvirker tusindvis af danskere hver eneste dag.

For nogle vil disse smerter være så indgribende, at livskvaliteten nemt forringes.

 

DER FINDES MANGE GODE RÅD TIL AT BLIVE SMERTEFRI

Der findes mange gode og effektive tips og råd til at komme disse smerter og gener til livs.

Eksempelvis vil variation i hverdagen med bl.a. rotation i arbejdsgange, regelmæssig daglig motion samt en god, varieret sund kost og tilstrækkeligt med søvn. Altså tiltag man selv kan iværksætte.

Men ofte vil dette ikke være tilstrækkeligt til helt at blive smerterne kvit.

Har problemet varet længe, vil løsningen ofte være behandling med fx massage samt kuldeterapi i form af Biofreeze.

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE?

Hvordan virker biofreeze egentlig? Kort fortalt virker Biofreeze gennem såkaldt “kuldeterapi”, hvor mentol er den aktive ingrediens. Kuldepåvirkningen der opstår øjeblikkeligt efter påføring på huden, udløser en “nerverefleksbue”, som medvirker til at fremme helingen af skadet væv.

Alle vores organer, hud, muskler, bindevæv m.v. har utallige af følenerveender, som sender besked til centralnervesystemet – først i rygraden og oftest videre til hjernen – om forandringer udenfor centralnervesystemet, fx i forhold til smerte.

Besked om fx overbelastning i en fod sendes fra de sensoriske (føle) nerveender ind til centralnervesystemet via meget små og tynde nervefibre. Disse nervefibre kaldes C-fibre.

Foruden disse C-fibre findes også de lidt tykkere A-Delta fibre.

Når nervesignaler fra de tynde C-fibre når frem til rygraden, sker der straks en stimulering af en anden nerve.

Via denne nerve videresendes nerveimpulserne fra foden op til hjernen, hvor disse impulser vil opleves som smerte.

Oplevede smerter vil i de fleste tilfælde afstedkomme stimulering af såkaldte motoriske nerver. Disse motoriske nerver betegnes også “bevægenerver”.

De oplevede smerter fra foden vil nu via dette nerve-kædesystem sende “fremmende” signaler ud til musklerne i foden og derved få musklerne til at trække sig sammen. Musklerne i foden “spænder” op.

Idéen med at smerter får musklerne til at trække sig sammen er egentlig ganske fornuftig. Den spændte muskel vil nemlig nu være bedre i  stand til, at forsvare sig selv mod yderligere belastning.

Men muskler som vedvarende forbliver spændte, kan hæmme den normale blodcirkulation i selve musklen, samt i de væv som omgiver den.

Resultatet er mangel på ilt (iskæmi) samt en uhensigtsmæssig ophobning af affaldsstoffer – bl.a. mælkesyre. Og iltmangel sammen med ophobningen af affaldsstoffer vil ofte medføre yderligere smerter. 

Bliver årsagen til problemet ikke løst hurtigt, vil processen med smerter og yderligere muskelspændinger fortsætte og helingen derved forsinkes. I værste fald kan skade og smerter brede sig til andre områder.

BIOFREEZE KAN BLOKERE FOR SMERTE

Når Biofreeze påføres huden over et område med smerter som fx en overbelastet muskel, sendes nu en anden nerveimpuls gennem førnævnte A-Delta fiber. A-Delta fiberen vil nu stimulere en hæmmende nerve, som blokerer smerteimpulserne fra C-fibrene i at nå frem til hjernen. 

Resultatet – som er kendt som ”The Gate Control Theory of Pain” (smerteporten) vil være, at smertesignalerne til hjernen hæmmes, eller blokeres helt.

Når smerterne hæmmes i at nå frem til hjernen, vil de fremmende motoriske nerver til musklerne om at spænde op, reduceres eller helt stoppe. 

Ovennævnte bringer dermed balance i musklerne, og vil samtidig bevirke en normalisering af blodcirkulation i muskler og væv.

CALCIUM-IONER REDUCERER SMERTER

Foruden ovennævnte Gate Control effekt viser studier desuden, at “TRPM8 receptorer” i A-Delta fibrene binder mentol, hvilket udløser Calcium-ioner. Calcium-ioner menes at kunne nedsætte smertesignaler fra et skadet område. Akkurat på samme måde som man kender fra nedkøling.

Med andre ord, så virker nedkøling (pålægning af is-pose etc.) på næsten samme måde som Biofreeze, hvor begge reducerer blodcirkulationen til det skadede område, og dæmper smerte.

Nedkøling har uden tvivl nogle rigtig gode egenskaber i forhold til at reducere smerte. Men i modsætning til Biofreeze så medfører nedkøling med is ofte, at vævet føles stift, samt at der opstår risiko for hudirritation, følelsesløshed og midlertidig smerte.

Ikke mindst vil behandling med is medføre, at man ikke kan bevæge sig rundt mens behandlingen pågår, men må forblive på stedet.

Studier viser i øvrigt at virkningen med Biofreeze, har en længerevarende effekt sammenlignet med nedkøling på traditionel vis med fx ispose. Foruden dette påviste et studie også, at Biofreeze reducerede smerterne dobbelt så godt som is. Desuden blev behandling med Biofreeze i forsøget oplevet betydeligt mere komfortabelt af brugerne samtidig med, at det holdt sin virkning længere hos 9 ud af 10 af de testede personer.

Læs her om Biofreeze

KØB DINE BIOFREEZE PRODUKTER HER – TRYK PÅ LINKET BIOFREEZE

… OG FÅ DEM LEVERET INDENFOR FÅ DAGE
 

Spar 15%

på første køb!

Rabatkode:

velkommenigang

Velkomsttilbuddet kan bruges én gang pr. kunde og kan ikke benyttes sammen med andre rabatkoder og/eller i forvejen nedsatte varer

Har du spørgsmål af nogen art, så er du altid velkommen til at kontakte os.