OPHØRSUDSALG - SPAR 50 % PÅ ALT SHOP NU! (Ingen fortrydelsesret)

HVORDAN VIRKER VARMECREME?

HVORDAN VIRKER VARMECREME?

HVORDAN VIRKER VARMECREME?

HVORDAN VIRKER VARMECREME?

Hvordan virker varmecreme egentlig? Læs mere her og bliv lidt klogere.

Vi kender alle formaningerne om at huske, at varme op inden vi starter på vores sport. Det giver både bedre sportslige resultater, og reducerer risikoen for at pådrage sig en skade.

Men hvordan ser det ud med varmeprodukter, hvordan virker de?

VARMEPRODUKTER TIL SPORT FINDES I MANGE VARIANTER

Et stort sportsmarked har følgelig også medført et stort antal produkter. Varmeprodukter til opvarmning af musklerne findes derfor i mange forskellige variationer, bl.a. som spray, gelé, cremer m.v.

Men fælles for dem alle er, at formålet er, at gøre musklerne smidige og ”bløde” på kort tid og dermed bidrage til at øge den fysiske præstation, og reducere risikoen for skader.

BLODET ER EN VIGTIG FAKTOR FOR PRÆSTATION

Blodet har rigtig mange funktioner i kroppen. Blandt andet er blodet vores varmetransportør, og har samtidig den vigtige opgave samtidig at være leverandør af næring og ilt til væv og organer – herunder vores muskler.

En voksen person indeholder i omegnen af 5-6 liter blod, som via vores hjertekredsløb konstant døgnet rundet pumpes rundt i hele kroppen.

Men det er samtidigt vigtigt at forstå, at vi altså kun har de førnævnte 5-6 liter blod.

Derfor er kroppen nødt til at administrere mængden af blod, så præcist som overhovedet muligt. I forbindelse med administreringen af blodet, benytter kroppen sig af logistik.

Dvs. at den til enhver tid forsøger at sikre, at der er tilstrækkeligt med blod til stede, de steder, vi har mest brug for det.

Her spiller blodkarrene og ikke mindst det glatte muskelvæv rundt om blodkarrene en vigtig rolle.

Når vi har brug for mere blod med ilt og næring i et område, afslappes det glatte muskelvæv, så blodårerne kan fyldes med mere blod. Samtidig vil blodårerne trække sig sammen i områder med mindre behov.

Har du fx lige spist vil dit mave-tarmsystem eksempelvis have et større behov for blod for, at kunne nedbryde og fordøje føden.

Det samme gør sig gældende, hvis du er fysisk aktiv, fx ved løb, styrketræning eller andre former for træning

Her er det vigtigt, at der kommer nok blod med ilt og næring, frem til de arbejdende muskler.

BLODKARRENE ÅBNER SIG GRADVIS NÅR DU VARMER OP

Når du fx går i gang med at træne, vil du som udgangspunkt have relativt kolde muskler i starten af dit træningspas.

Blodstrømningen til musklerne er i starten af din træning kun tilpas nok til, at kunne tilgodese ikke hårde fysiske aktiviteter. På dette tidspunkt vil et stort antal små blodkar være næsten helt eller delvist lukkede. På dette tidspunkt vil dit bindevæv (sener, muskelhinder og ledbånd) være kolde, stive og uelastiske, og nervesignalerne mellem dine følenerver (sensoriske nerver) og bevægenerver være langsomme.

Går du på dette tidspunkt hurtigt i gang med din træning, vil du helt naturligt have forhøjet risiko for at pådrage dig skader som fx fibersprængninger m.v.

Når du starter din træning, vil blodkarrene i de arbejdende muskler gradvist åbne sig og blod strømme til. Det øger både musklernes evne til at arbejde, samtidig med signalerne mellem dine følenerver og bevægenerver bliver hurtigere.

Du bliver altså gradvist stærkere, hurtigere og mere klar til at yde maksimalt i processen fra kold muskulatur til varm.

Men denne proces kan tage tid, og du kan derfor med fordel anvende et varmeprodukt på de muskler, som du primært skal træne.

Det kan fx være dine bicepsmusklerne ved armtræning, læg- og hasemuskulatur ved løb eller på din ”leg day”, på baldemuskulaturen på dine booty days osv.  

HVORDAN VIRKER VARMECREMEN?

Når du påfører varmecremen eller varmesprayen, vil virksomme stoffer forårsage, at de små kapillærer i det påsmurte område udvides. Det betyder, at tilførslen af ilt og næringsstoffer nu øges markant.

Virkningen er nem at registrere. Det påsmurte område bliver varmere, og huden får i nogle tilfælde også en mørkere/rødere farve.

Musklerne kan nu i højere grad hurtigt få adgang til den optimale tilførsel af ilt og – ikke mindst – brændstoffer (næring), samtidig med, at affaldsstoffer hurtigere bortledes fra musklerne.

Resultatet er ligetil – bedre resultater og færre skader.

Men husk på at varmeprodukter aldrig kan erstatte en effektiv opvarmning af hele kroppen og de specifikke muskler, som skal i arbejde. Varmecremen er et rigtig godt supplement. Især hvis du har problemområder og erfaring med tidligere skader.

Del på Facebook
Del på Mail

Spar 15%

på første køb!

Rabatkode:

velkommenigang

Velkomsttilbuddet kan bruges én gang pr. kunde og kan ikke benyttes sammen med andre rabatkoder og/eller i forvejen nedsatte varer

Har du spørgsmål af nogen art, så er du altid velkommen til at kontakte os.