OPHØRSUDSALG - SPAR 50 % PÅ ALT SHOP NU! (Ingen fortrydelsesret)

TRÆNING MED BOLDE

TRÆNING MED BOLDE

TRÆNING MED BOLDE

Af Michael Langlo
Professionsbachelor i ernæring og sundhed, personlig træner

TRÆNING MED BOLDE GIVER DIG MEGET MERE KVALITET I DINE ØVELSER
Træning med bolde – både Redondobolde, medicinbolde og ABS bolde m.v. giver dig mere intensitet i din træning og dermed bedre resultater. Det gode ved bolde er, at de kan indgå i din træning i næsten enhver sammenhæng – uanset om du træner fitness, yoga, pilates, gymnastik eller andre former for fysisk træning.

DERFOR ER BOLDTRÆNING FANTASTISK TRÆNING

Når bolde indgår i din træning, opnår du både, at træningen bliver mere målrettet og meget mere intens i forhold til træning uden bolde.

Bolden er i sagens natur rund. Alene det faktum gør at du er nødt til at koncentrere dig hele tiden, mens du udfører dine øvelser. Det er med andre ord meget svært at udføre en øvelse uden, at du har alle sanser rettet mod bolden.

Specielt i forhold til øvelser der har til formål at træne din koordination og balance, har du stor nytte af træningsbolde af forskellige størrelser.

Akkurat på samme måde som med træning med hipbands eller booty bands kan du tvinge dine øvelser til at være meget specifikke. På den måde vil du præcist kunne ramme den eller de muskler eller muskelgrupper du ønsker.

DET ER SVÆRT AT SNYDE NÅR DU TRÆNER MED BOLDE

Udfører du fx squats eller sit-ups med en redondobold mellem knæene, tvinger du kroppen til at blive i en bestemt position. Dermed vil du ikke kunne ”snyde” under bevægelserne. Resultatet er bedre muskelstyrke, bedre koordinering mellem muskelgrupper og en krop som fremstår flottere og mere tonet.

Med store bolde som ABS bolde og lignende træner du effektivt hele kroppen. Ligger du fx med ryggen mod bolden og fødderne på gulvet, kan bolden bruges til udførelse af maveøvelser for både de lige og skrå muskler. 

Vender du omvendt kan du træne ryggens strækkemuskler. Har du fødderne placeret på bolden og hænderne i gulvet, kan du udføre push-ups (armstrækninger), og trækker du i stedet bolden op mod din krop med fødderne, træner du mave, ryg og balder (coretræning).

Træning med og på en ABS bold kan også bruges som fundament til træning med eksempelvis træningselastik eller håndvægte og til at træne balance.

TRÆNING MED BOLDE ER FUNKTIONEL TRÆNING

Det gode ved boldtræning er, at det er funktionel træning. Det betyder at træningen involverer samtlige muskler i kroppen. Både dem du specifikt træner, men også alle mulige andre muskler, antagonister, synergister, fiksatorer og koordinatorer.

Med andre ord så er al træning, der involverer bolde meget lig de bevægelser, som du og din krop naturligt gør under alle mulige former for bevægelse i din dagligdag.

Resultatet er, at du generelt bliver stærkere, din krop bliver mere harmonisk og symmetrisk og fremstår mere tonet og skarp.

DER FINDES HUNDREDVIS AF ØVELSER MED BOLDE

Se i vores videodatabase om der er øvelser med bold du kan bruge. Ellers kan du finde utallige videoer på YouTube om emnet, eller du kan låne eller købe bøger om boldtræning.

Kun din fantasi sætter grænser for de øvelser, du kan udføre med bolde. Og husk på, øvelse gør mester.

Så det er bare med at komme i gang. Rigtig god træning.

 

 

Del på Facebook
Del på Mail

Spar 15%

på første køb!

Rabatkode:

velkommenigang

Velkomsttilbuddet kan bruges én gang pr. kunde og kan ikke benyttes sammen med andre rabatkoder og/eller i forvejen nedsatte varer

Har du spørgsmål af nogen art, så er du altid velkommen til at kontakte os.